Výroční členská shůze

19.01.2015 14:52

Dne 15.ledna 2015 se uskutečnila v Petřvaldě,v restauraci Mokroš,výroční členská schůze turistů ZO 09.Schůzi zahájil předseda  ZO 09,pán Malát Zdeněk.Pak před-nesla zprávu o činnosti ZO 09 za rok 2014 paní Christa Hanšutová.Osvědčilo se nám rozdělení na skupiny.Ty zdatnější vede pán Kolocsek,kteří se zúčastňují delších a naročnějších výšlapu.Druhá skupina podniká kratší výcházky,navštěvuje zároveň      i výstavy,muzea,pamatníky aj.Také jsme přispěli na obnovu Libušína na Pustevnách částkou 1000 Kč.Zúčastnili jsme se také turistických a poznávacích zájezdů,např.: do Bojnice, na Macochu,Na Kohútku,Horní Lideč,kde je nádherný Betlém,Čertovy skály a Lidečka,do Ústroně v Polsku,výjezd na Čantorii,koliba v Rovnici, střetnutí se slovenskými důchodci v Jablunkově.

Paní Marie Valošková zajistila velmi zdařilý týdenní pobyt na Husové boudě v Peci pod Sněžkou v Krkonoších. Paní Anička Žídková zajistila zajímavý pobyt ve středisku BIO-TIKA v Krpáčově v Nízkých Tatrách na Slovensku.

Zúčastnili jsme se mnoha akcí,které pořádala krajská a městská organizace Svazu dů-chodců ČR,jako např.:besedy s policii,Kočka 60+,vědomostních soutěží,sportovně zá-bavného dne v tělocvičně SOKOL Pustkovec,kde naše družstvo zvítězilo ve složení:    Done,Dostálová,Petrová,Šubrtová,Beránková,Klečková.Celému družstvu děkujeme.    Dále jsme zúčastnili oslav"Dne seniorů"v Petřkovicích,oslav"Dne seniorů"ve Fulneku,  které byly spojeny s prohlídkou památek města.Dále jsme se zúčastnili zabavného od-poledne"Nejen senioři baví seniory"kde jsme měli i vlastní vystoupení.

V hojném počtu jsme se zúčastnili na velikonočních a vánočních setkání seniorů ve Střední škole prof.Matějíčka v Porubě,kam nás pozval Úřad městského obvodu.Obě setkání se nám stejně,jako každ rok,velmi líbila.

Tentokrát jsme se starým rokem rozloučili ve Vlčárně v Pstruží v krásných Beskydech.  Uctili jsme zde i minutou ticha památku naší členky a milé kamarádky paní Marie Stel-machové.Posezení v nově vybraném místě se nám líbilo a zřejmě se tak rozhodneme     k rozloučení s rokem i letos.

Nezapomínáme s gratulacemi ani na oslavence,kteří slavili kulatiny a půlkulatiny. Krá-sných 85 let oslavila paní Marie Fiurašková,80 let oslavili pán Koloczek Albín,Svatošo-vá Eva,75 let oslavila paní Kraftová Věra,70 let oslavila paní Chrastinová Miroslava,paní Lapčíková Jana,paní Večerková Alena,65 let oslavila paní Škapová Jana,paní Petrová Marta.

Na závěr bych chtěla poděkovat výboru za dobrou práci,panu Leopoldu Tesarčíkovi za krásná přáníčka a různé zajímavé informace,paní Květě   Bínové za nádherné nástěnky a také paní Marii Polákové a Bohušce Balážové,které se nám starají o dobrou kávičku    a připravují jiná pohoštění.A všem přejí hodně zdraví,štěstí a hodně ušlých kilometrů   v roce 2015                                                                                                                                                                                                                                                         Christa Hanšutová

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                             ,